strip je notulen

Notulen die bijblijven

Notulen zijn saai, stoffig en verdwijnen ongelezen in het outlook doolhof van de aanwezigen.
Mensen die na een vergadering, brainstorm of evenement nog even de tijd nemen om terug te kijken. Of misschien zelfs de volgende bijeenkomst terugverwijzen naar de vergadering van een week geleden. In plaats van dat ze versuft om zich heen zitten te kijken. Dat zou fijn zijn!

Hoe hou je inspiratie vast?

Vaak zag ik tijdens vergaderingen, brainstormsessies of bijeenkomsten positieve energie door het dak gaan. De voorzitten of gesprekleider wist iedereen enthousiast te maken. Iedereen liep de deur uit met een goed gevoel.
Maar eenmaal terug achter het bureau, verdronk iedereen snel weer in de waan van de dag. De notulen waren gehaast nog even opgetypt en sneeuwden onder in de mailbox.
Kwam dezelfde groep later weer bij elkaar, leek het alsof ze weer opnieuw moesten beginnen. Het opwekken van positieve energie is één ding. Het vasthouden ervan en er op verder bouwen, is misschien nog moeilijker.

Notulen die inspireren

Zou het niet mooi zijn als de notulen van de bijeenkomst het enthousiasme juist hadden versterkt? Dat ze snel na afloop beschikbaar waren? Dat je wel gek zou zijn ze niet te lezen? Dat ze misschien zelfs op de afdeling zouden hangen? Dat je ze er alleen even bij hoefde te pakken en ieders ogen weer gingen twinkelen?
Met dat idee in mijn achterhoofd ontwikkelde ik StripJeNotulen!

 

Notulen nieuwe stijl

Het woord notulen is ontleend aan het Latijnse ‘Notula’ wat ‘korte aantekeningen’ betekent (voor meer hierover – en de juiste uitspraak – zie dit artikel van de TaalUnie).
Notulen worden in principe opgetekend door een notulist of secretaresse en dienen als een verslag van de bijeenkomst. Van oudsher moeten ze objectief en duidelijk te zijn.

Met StripJeNotulen voeg ik daar een element aan toe: inspiratie!
Alleen de feitelijkheden noteren is nodig, maar niet afdoende. Juist omdat tijdens een bespreking of bijeenkomst ook duidelijk wordt wát mensen motiveert en waar ze waarde aan hechten.
Notulen die dit in één oogopslag duidelijk en visueel maken, geven richting en motiveren. En vaak geven de observaties van een objectieve en onomwonden notulist ook onverwachte inzichten.

Voorbeelden:

Hieronder een aantal voorbeelden. Het is kenmerkend hoe beelden, cartoons en visuals samenkomen zodat een uniek verslag ontstaat.

In Prezi

De kernpunten van vorige week bespreken zonder dat iedereen in slaap valt?
Desgewenst plaats ik de StripJeNotulen in Prezi. Daarmee kun je de volgende meeting starten met inhoud en energizer in één.
Hieronder een voorbeeld:

 

StripJeNotulen: hoe werkt het?

Hoewel geen enkele bijeenkomst hetzelfde is, kun je eigenlijk altijd de volgende stappen onderscheiden:

stripjenotulen_01

 

 

• Wat is het onderwerp?
• Hoe zien jullie mijn rol?
• Hoe aan te leveren?

stripjenotulen_02

 

 

• Aan de zijlijn.
• Zonder af te leiden.
• Vrij kijken in m’n schetsboek.

stripjenotulen_03

 

 

• Snelle of uitgebreide nabewerking.
• Binnen twee werkdagen opgeleverd.
• Digitaal of geprint rond te sturen.

 

Offerte op maat

Denk je dat jouw vergadering, bijeenkomst of evenement toe is aan gestripte notulen? Neem dan via het onderstaande formulier contact op.
Je hoort dan zo snel mogelijk van mij wat ik voor je kan betekenen. En welke kosten daarbij komen kijken.

Achternaam:
Voornaam:
Organisatie:
Straat & nr:
Postcode:
Plaats:
e-mail:
Telefoon:STRIPJENOTULEN
Soort:
Duur:
Locatie:

Beschrijving:

Vul alsjeblieft deze code in het tekstveld in: captcha